Asus laat eerste werkende Windows 8 tablets zien


Een developer-preview van Windows 8 is al langer beschikbaar. Meerdere fabrikanten zijn met de tablet-versie van het nieuwe OS van Microsoft in de weer, en komen waarschijnlijk in de eerste helft van 2012 met een tablet.

Asus stuurt nu de eerste werkende tablets rond. Het bedrijf had voor de komst van de iPad succes met het verkopen van de EEE-serie netbooks, maar kon daarna met moeite aansluiting vinden met de tablet-markt. Een tablet zoals die in onderstaande video moet daar verandering in brengen, aangedreven door een speciale tableteditie van Microsoft Windows. Het gaat hier om de ASUS Eee Slate B121, een tablet met een batterijvretende core i5-processor en een 12 inch scherm, dat 1400 dollar zou moeten kosten. Geen recept voor het succes, maar het gaat om het idee:

Windows 8 zal, anders dan eerdere versies van het besturingssysteem, geschikt zijn voor het gebruik op tablets. Met een interface die duidelijk geïnspireerd is door Windows Phone 7, probeert Microsoft een deel van de groeiende tabletmarkt voor zich op te eisen. Het bedrijf heeft daarom een partnerschap gesloten met meerdere bedrijven. Ook van Nokia verwachten we in 2012 een tablet met Windows.

Bron: Tablet-news.com



Praat mee over dit artikel