Amazon presenteert 7 inch tablet


Het Amerikaanse Amazon komt met een eigen tablet, de Kindle Fire. Geruchten over het apparaat gingen al langer, en blijken nu waar te zijn. Het bedrijf zet de Kindle Fire voor minder dan 200 dollar in de markt.

Het OS van de Kindle Fire is gebaseerd op Android, maar door de boekverkoper sterk verbouwd. De gebruikers-interface lijkt niet op het mobiele besturingssysteem van Google, maar het is wel mogelijk om Android apps te draaien. Dat zal op de tablet prima lukken, want het apparaat heeft een dualcore processor. Om de kosten laag te houden zijn de andere specs minimaal gehouden.

Kindlefire

De Kindle Fire heeft bijvoorbeeld geen camera, en ook geen 3G. Een internetverbinding is alleen mogelijk via WiFi. De tablet weg 416 gram, en wordt uiteraard geleverd met de apps van Amazon. De Kindle-boekwinkel voor ebooks is voorgeïnstalleerd. Amazon levert de tablet met Silk, een eigen browser die sneller internet moet garanderen. De Kindle is vooralsnog alleen in de Verenigde Staten te krijgen. Nederlanders die de tablet willen zijn aangewezen op import.

Bron: Engadget.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel