Windows 8 mikt op tablets


Het door Microsoft tijdens BUILD getoonde Windows 8 blijkt uitermate geschikt te zijn voor gebruik op tablets. En dat komt niet door toeval. De door Windows Phone 7 bekend gemaakte Metro UI zit diep ingebakken.

Door Metro wordt Microsoft's OS voor het eerst en eindelijk 'vingervriendelijk'. Werd eerst nog gedacht dat Metro als schil bovenop het besturingssysteem zou draaien, inmiddels is duidelijk dat het meegebakken is en deel uitmaakt van Windows. Het kan voor gebruikers verwarrend zijn, omdat er ook voor de traditionele desktop-omgeving gekozen kan worden.

Lock screen
Het nieuwe lockscreen met notificaties
Start screen
Het nieuwe startscherm

Maar niet alleen het OS is vriendelijk voor touch, ook Internet Explorer 10 zal dat zijn. Zo zal er ondersteuning zijn voor multitouch.

Internet Explorer 10
Internet Explorer 10

Microsoft heeft niet stil gezeten en heeft Windows 8 voorzien van enkele zeer wenselijke functies; waaronder snel opstarten en een Windows Store om toepassingen te kopen. Het moet gezegd worden, alles oogt zeer modern, eigenzinnig en innoverend. Microsoft heeft goed naar de concurrentie gekeken, maar niet louter gekopieerd. Iets wat we in het verleden wel eens zagen. We kijken uit naar eerste Windows 8-tablets. Apple en Google mogen hun borst nat maken!



Praat mee over dit artikel