iPad 3 gemaakt door robots


Foxconn, de fabrikant die in opdracht van Apple ondermeer de iPad maakt, wil steeds meer robots inzetten bij de productie van van nieuwe gadgets. Op dit moment gebruikt het bedrijf 10.000 robots. Dat moeten 1 miljoen worden.

De Chinese fabrikant raakte de afgelopen jaren meerdere keren in opspraak wegens de erbarmelijke arbeidsomstandigheden in de fabrieken waar producten van Apple worden gemaakt. Apple bemoeide zich actief met de problemen. Uiteindelijk wisten de medewerkers van de fabrieken een forse loonsverhoging te bedingen. Het gaat hier vooral om arbeiders die aan de lopende band staan.

Ipadgroot

Het werk van deze arbeiders zal op termijn verdwijnen. Eind 2013 zullen een miljoen robots simpele klussen als lassen kunnen uitvoeren. Menselijke inzet is dan nog steeds nodig, maar alleen voor het meer geavanceerde werk en onderhoud van de robots. Foxconn kan op deze manier blijven voldoen aan de vraag van Apple, ook als die in de toekomst op hetzelfde tempo blijft groeien als op dit moment het geval is.

Bron: Cellular-news.com



Praat mee over dit artikel