TabCo onthult met Grid 10-tablet eindelijk gezicht


Lang bleven we in het ongewisse over het bedrijf achter TabCo, met z'n talloze teaservideo's en ingekochte Twitter-aandacht. In tegenstelling tot eerdere aannames is het niet Nokia maar Fusion Garage dat met de Grid 10 niet alleen een tablet brengt.

Maar namelijk ook een smartphone en zelfs een geheel nieuwe OS; GridOS. Alsof we nog niet genoeg mobiele besturingssystemen hadden brengt Fusion Garage er ons nog één. Mocht je die naam overigens bekend klinken? Dat kan kloppen! Het bedrijf bracht ons eerder de JooJoo; een redelijk geflopte internet-tablet met Atom-processor.

Fusion Garage Grid 10
Fusion Garage Grid 10

Fusion Garage probeert het echter weer, ditmaal met de Grid 10. Draaiend op het GridOS dat gebaseerd is op de Android-kernel maar met een geheel eigen grafische interface. Door juist van de Android-kernel gebruik te maken is de Fusion Garage Grid 10 in staat Android-toepassingen te draaien. En ondanks de ogenschijnlijke samenwerking met Google werkt de FG Grid 10 toch nauwgezet met Bing van concurrent Microsoft.


De browser in actie

Op specificatiegebied "the usual suspects" al zijn er verrassingen. Vooral de schermresolutie van 1366 x 768 pixels. De eerdere JooJoo werkte hier ook mee, maar die was 12.1 inch. De Grid10 is zoals de naam al doet vermoeden 10.1 inch. Qua processor is gekozen voor een dualcore exemplaar van NVIDIA. Prijzen beginnen voor de WiFi-only versie vanaf 499, terwijl voor een 3G-exemplaar 100 dollar meer moet worden betaald. De prijzen zullen waarschijnlijk één-op–één gekopieerd worden naar Euro's mocht Fusion Garage besluiten deze Grid 10 in Europe uit te brengen.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel