HP komt met witte 64 GB-versie van TouchPad


Hewlett Packard komt met een nieuwe versie van de TouchPad, de tablet van het Amerikaanse merk. De nieuwe uitvoering heeft een witte finish aan de achterkant, en 64 GB opslagruimte.

Voorheen was de TouchPad met de meeste opslagruimte een exemplaar met een harde schijf van 32 GB, maar daar komt nu een grotere versie bij. De TouchPad van HP komt uit de stal van Palm, dat door de computerbouwer werd overgenomen. De tablet draait op webOS, een besturingssysteem dat werk zonder knoppen op de tablet. In plaats daarvan kan het apparaat met gestures bediend worden, bijvoorbeeld door van onder het scherm binnen te swipen.

Hptouchpad64gbeuropedantetktk 1313645594

De TouchPad brengt vooralsnog niet het succes dat HP gehoopt had. Een serieuze aanval op de iPad kon het bedrijf met deze tablet niet inzetten. Het bedrijf verlaagde middels een aantal acties de prijs van de TouchPad tot onder die van de iPad, om zo de verkoopcijfers op te stuwen. De 64 GB versie van de tablet kom het eerst op de markt in Frankrijk. Daarna wordt deze versie uitgerold naar andere landen.

Bron: Engadget.com



Praat mee over dit artikel