Intel laat eigen concept-tablet zien


Intel heeft een concept van een eigen tablet laten zien. De chipmaker loopt mijlenver achter op concurrenten op de chipmarkt voor mobiele apparaten. Met de concept-tablet wil het Amerikaanse bedrijf de mogelijkheden van Intel-chips laten zien.

De Intel Studybook heeft een 7 inch scherm, en is voorzien van een Atom Z650-processor. Daarnaast heeft het apparaat 1GB RAM aan boord, en ondersteunt de tablet HDMI. De tablet kan zowel Android als Windows draaien, meldt Intel bij het vrijgeven van de nieuwe tablet. Intel loopt achter op de tabletmarkt, omdat het er niet in slaagde om processors te maken die net zo zuinig zijn als de concurrentie.

intel

De hoge energieconsumptie maakte dat fabrikanten van tablets kozen voor chipsets die gemaakt zijn volgens de ARM-architectuur, de concurrent van Intels x86-architectuur, die in de meeste PC’s gebruikt wordt. De nieuwe serie processors van Intel is bedoeld om de achterstand in te lopen. Intel heeft naar eigen zeggen een flinke stap voorwaarts gezet op de voor tablets zo belangrijke balans tussen prestaties en energieverbruik.

Bron: Theverge.com



Praat mee over dit artikel