HP TouchPad video hands-on


Tijdens het MWC zijn we natuurlijk ook langs HP gelopen, waar de oud-medewerkers van Palm een demo gaven van de nieuwe TouchPad met het webOS-besturingssysteem. Wij keken mee.

Het blijft een indrukwekkend systeem, dat webOS, met z'n playing card-layout die sinds versie 2 ook nog eens stapelbaar zijn (stacks). Het werkt vlot, al hebben we wel soms een hapering waargenomen. Naast mooie software is de TouchPad zelf ook erg mooi vormgegeven, met ronde hoeken en kwalitatief ogend plastic.

We zijn blij dat HP/Palm voor een geheel eigen aanpak gekozen heeft bij de ontwikkeling van webOS, al zien we ook veel bekends, zoals het virtuele toetsenbord (dat overigens bij HP redelijk aanpasbaar is), een uitgebreide web-client en natuurlijk een uitstekend werkende browser. Groot pluspunt is het notificatie-systeem, waarmee de TouchPad uitgerust is, alsmede het inductie-opladen van de tablet. Volgens de geruchten moet de HP TouchPad al ergens in april in de winkel liggen. Al denken we zelf dat het tweede kwartaal een realistischer weergave is. Prijzen zijn niet bekend gemaakt.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel