Apple richt zich op onderwijs met iBooks 2 voor iPad


Apple stort zich met een nieuwe versie van iBooks op het onderwijs. Het Amerikaanse bedrijf wil studenten massaal aan de iPad helpen. De tablet moet de overvolle boekentas vervangen.

Studenten die gebruik maken van iBooks kunnen het boek dat deze lezen fullscreen weergeven. De makers van de boeken kunnen interactieve animaties, foto’s, video’s en diagrammen toevoegen. Apple vergemakkelijk het maken van notities en markeringen. aan ieder hoofdstuk in een boek kan verder een diagnostische toets gekoppeld worden.

iBooks 2
iBooks 2

Belangrijk onderdeel van de nieuwe applicatie is iBooks Author. Dit is speciale software voor Apple-computers, waarmee snel en eenvoudige digitale boeken gemaakt kunnen worden, die gebruik maken van de extra mogelijkheden die een tablet ten opzichte van een papieren boek heeft. iBooks Author is gratis te krijgen in de App Store op iedere Mac.

Apple heeft in de Verenigde Staten een deal met uitgevers, die al boeken ontwikkeld hebben voor het nieuwe platform. De gezamenlijke uitgevers waarmee een overeenkomst is gesloten, maken op dit moment 90 procent van de boeken voor de Amerikaanse High Schools.

Bron: The Verge



Praat mee over dit artikel